BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

NUFFNANG

Kongsi Resepi

<

Pages

Tuesday, November 15, 2011

ATIEN PUNYER...

aTien dari Melaka dh lama dah order cheese tart sebanyak 200pc filiing blueberry n kiwi.....katanya nak dibawa ke majlis sedaranya 19 Nov 2011.Tp disebabkan jauh aku buat kan seminggu lebih awal sebab kebetulan anak sedaraku nak blik Melaka,jadi suruh dia terus bawak je sekali....

Majlis Konvokesyen Tabika Kemas Permata

Selamat bersiaran ... tak banyak entri nak tulis hari ni...rasa cam tak de mood je....Pagi tadi g Majlis Konvokesyen anak sulongku Muhammad Yazid....Alhamdulillah dh habis 2 tahun dia sekolah tadika ...tahun depan nak try masuk Pra Sekolah pulak ....dapat Anugerah Anjakan Paradigma pada konvokesyen tadi..Ibu doakan anak ibu semoga terus berjaya didunia dan akhirat.....Walaupun kaki berbalut sebab semalam kaki tersepit pintu kat kedai pak long...tapi semangat gak nak ambik sijil....


Saturday, October 29, 2011

Roti Kaya dan Nenas dan Kek Keju Marble Lembap

Dah lama  rasanya teringin nak kek cheese yang dideko ngan parutan cheese diatasnya...Alhamdulillah cuti beberapa hari ni dapat gak aku tunaikan hasratku itu.Pagi-pagi selepas suamiku pergi kerja..sempat gak aku bancuh Kek Keju Lembab yg dimarblekan   aku...Nasib la twin aku pagi ni kurang sikit ragam nya,kalau tak memang tak jadilah kek ibu dia....Aku guna tepung segera Kek Keju Lembap je.saja mencuba. Just tambahkan butter, telur ,susu cair  dan sunquick sikit serta cheese dalam 80 gram.Yang roti ni lak aku buat masa hari Deepavali hari tu just untuk sarapan pagi.REsepi ni aku dapat masa mengikuti kursus membuat roti dengan Kolej Komuniti. Jamu mata je kawan-kawan ..Nak resepi lengkap nanti saya  tempelkan di sini ya...











Tempahan Lagi

Dalam minggu yang sedikit sibuk ni...terpaksa travel jauh skit untuk mengajar Latihan 1 Malaysia sempat jugak la aku menyiapkan tempahan sikit 100pcs Blueberry Cheesetart.50pcs untuk Cikgu Sarimah Sabidi jiran depan umah dan Norshidah Misran kawan sekolah dulu yang jugak merupakan seorang polis....Yang sekarang ni rasanya baru habis masa berpantang...Terima kasih ya kawan-kawan sebab sudi mengoder ngan maz.


Saturday, October 15, 2011

Marble Cheese Brownies & Blueberry Cheese Brownies

Assalam semua...pekabo..hehe lama dah tak update dalam blog ni yang hampir bersawang ni....almaklumlah sibuk kat tempat kerja ,sibuk mengajar Kelas 1 Malaysia...tempahan ini dari Puan Rohani kat Air Tawar 1...terima kasih ya kak sebab sudi mengoder dari maz.....harap akak berpuas hati ya.....Terlebih terkurang dihalalkan...katanya dia nak bawak ke rumah adiknya di Johor Bahru.


Marble Cheese Brownies & Blueberry Cheese Brownies

Monday, September 12, 2011

BIRTHDAY YAZID 5 TAHUN

Hari ni tanggal 12/09/2011 genap la usia putera sulungku Muhammad Yazid 5 tahun...Aku tak sempat nak prepare macam-macam just sempat la buat kan sebijik kek,bersama pulut kuning dan serunding,blueberry cheesetart dan jelly buah-buahan...itupun kul 1 lebih baru siap kek n kuih semua.pulut kuning tu pagi baru masak..akelam kabut gak pagi ni,nak siapkan kembo la...prepare barang-barang nak bawak g sekolah Yazid lagi,dengan si twin tu asyik nangis je sebab Mardhiyah demam...Tp alhamdulillah semua nya settle gak..Terima kasih mak sebab sudi membantu.Juga tak lupa buat suami yang tolong jaga anak malam tadi...Apa-apapun untuk Yazid ibu dokan semoga menjadi anak yang soleh dan jangan nakal-nakal ya sayang..Ibu sayang Yazid dan semua anak-anak ibu.











Sunday, September 11, 2011

TEMPAHAN HARI RAYA



Selamat Hari raya semua,alhamdulillah bersua lagi kita di hari raya ini.Dah lama rasanya tak entri kat dalam blog ni,maklumla bz ngan hari raya,Kat bawah ni ada beberapa tempahan pada hari raya tempohari..Tak sempat nak ambik gambo semua...apa yang ada jela ya...

KEK LAPIS KUKUS CHEESE
1.6kg
Tempahan dari Akak Wana dari Felda Bukit Easter

Sebahagian daripada kek lapis yang diorder dari kawan-kawan
               KAK NOTI    
 1 STRAWBEERY   1/2 1 BLUEBERRY   1/2 1 ASAM MANIS   1/2 1 EVERGREEN   1/2             
MAK ANUM    
 1 BLUEBERRY       1/2  
   ZILA     1 CHEESE   1/2 1 TIGA RASA   1/2 1 BLUEBERRY   1/2 
   ATIN  MELAKA
 2 ASAM MANIS    PENUH 1 COKLAT CHEESE   PENUH  
 SUHANA   
   1 STRAWBEERY PRUNE    PENUH 1 BLUEBERRY   PENUH 1 CHEESE COKLAT   1/2 1 STRAWBEERY PRUNE    1/4 1 BLUEBERRY   1/4   
 KAK YATIE FAIZAL KEDAH     
 1 COKLAT CHEESE   1/2 1 KEK LAPIS CITRA   1/4  
 ZURA    
 1 ASAM MANIS    1/2 
   KAK LISA    
 1 CADBURY    1/4 1 COKLAT CHEESE    1/4     
       MAZ     
 1 STRAWBERRY PRUNE   1/2 1 BLUEBERRY   1/2 1 ASAM MANIS    1/2     
       KAK OTEH    
   CHEESE   1/4   BLUEBERRY    1/4   
   CIKGU YATI SUDIN    
   1 BLUEBERRY    PENUH 1 CADBURY   PENUH  


KEK LAPIS KUKUS CHEESE
1.6kg
Tempahan dari Masliah Zakaria dari Taman Seri Pulai,Skudai(Best Friend)
time kasih ya Puan Mashek,selamat melahirkan,semoga semuanya selamat.AMINN


Blueberry Cheesetart 200pcs dari Ika Kulaijaya..Time kasih Ika.

Sebahagian dari tempahan dari Kak wana dari Felda Bukit Easter.Kek Coklat Moist,Brownies Cheese,Cheesetart Nenas

Saya je nak tayang cheesetart yang diconteng ngan warna biru....saja suka-suka

Monday, August 22, 2011

PENGHANTARAN KEK LAPIS


Entri petang ni…….Tengahari tadi aku baru je pos kek lapis kepada kawanku nun jauh di Kedah sana iaitu Kak Yati  yang berada di Kuala Ketil  yang order Kek Lapis Citra dan Kek Lapis Coklat Cheese  dan Nurul Fatin kawan anak sedaraku yang berada di Melaka order 2 buku kek Lapis Asam Manis dan Kek Lapis Coklat Cheese jugak.Terima kasih ya sebab sudi menempah kek Lapis Sarawak walaupun isu haram kek lapis yang menggunakan Butter Golden Churn tengah hot sekarang..Oleh kerana Kek lapis kami tidak menggunakan butter tersebut...insyaAlllah produk kami adalah halal....Harap-harap pelanggan saya berpuas hati ok...





 POSTAGE TRACKING NUMBER NORHAYATI BT DARUS



POSTAGE TRACKING  NUMBER NURUL FATIN 



TEMPAHAN DI IBU TWINZ KITCHEN

Untuk makluman rakan-rakan pembaca blog Ibu Twinz Kitchen ni ,disini  ingin kami war-warkan bahawa sebenarnya kami  juga menerima tempahan lain antaranya :


JENIS-JENIS KEK 
1.Kek Karemel Alunan Kasih/Pandan
RM30.00
2Kek Coklat Lembap  
RM25.00
3.Kek Oren Lembap 
RM25.00
           
4.Gula Hangus@Sarang Semut 
RM15.00
5.Marble (Alunan Kasih/Pelangi) 
RM25.00

6.Brownies Cheese Marble 
RM35.00
7.Brownies Cheese Oreo/Blueberry 
RM40.00   
8.Brownies  With Chocolate Ganache 
RM30.00           
9.Brownies Cheese Kukus
RM38.00
10.Kek Buah Kukus
 RM30.00

CHEESE TART MINI  50BIJI
RM25.00
Filling
-Blueberry
-Strawberry
-Kiwi
-Nenas









Sunday, August 21, 2011

Personaliti Berdasarkan Kek



Sedapnya!!!!!! Pasti ramai di antara anda yang gemar makan kek. Tidak kira ketika menyambut hari jadi, hari raya, ulang tahun perkahwinan dan sebagainya. Aneka perisa tentu menjadi kegemaran anda. ADAKAH anda TAHU, dari segi pemilihan kek ini pun ada berkaitan dengan personaliti anda. Seronok bukan? Ayuh cuba ujian personaliti kek kegemaran anda. SEKARANG, pilih perisa kek yang paling anda suka. Cuba bayangkan jika anda diberi pilihan untuk makan  

1.Kek Lobak 



2. Kek Keju Strawberi



3. Ais Krim Kek



4. Kek Coklat



5. Pai Lemon



6. Kek Vanila dan Coklat Ising



7. Brownies



8. Kek Span / Angel Food


ok, dah pilih?? hihi.. sedap kan??? ni keputusannye:

- Angel Food / Kek Span

orangnye sweet, penyanyang dan manje. sedikit nakal. kadang - kadang kamu memerlukan ais krim di penghujung hari. kamu dianggap sedikit keanak - anakan dan kurang matang oleh sesetengah orang.

- Brownies

kamu sukekan pengembaraan, suke idea - idea baru dan sentiasa menjadi penyelamat keadaan. kire super hero la ni.. kelakar dan setia orangnye.

- Lemon Pai

pembahas yang bagus, seksi, sangat teliti dan guru yang berkesan. suke menjadi diva kadang - kadang tetapi kamu masih mempunyai ramai kawan.

- Kek vanila dan Ising Coklat

ceria, giler - giler, kelakar. kurang motivasi, dan kurang mendapat perhatian. orang sekitar suke bersama kamu, tetapi mereka takut membuatkan kamu marah. sangat setia dalam berkawan.

- Kek Keju Strawberi

romantik, penyanyang orangnye. suke mengambil berat tentang orang lain. kamu juga kadang - kadang boleh jadi sangat pemarah dan annoying.

- Kek Coklat

seksi, dan bersedia untuk memberi dan diberi. sangat kreatif, suke mengembara, mempunyai cita2 yang tinggi, dan sentiasa bersemangat. luar nampak dingin tapi sebenarnye sangat panas di dalam. suke ketawa.

- Ais Krim kek

kamu suka bersukan, tetapi kamu lebih suke menonton perlawanan daripada menyertainya. sedikit materialistik, pentingkan diri sendiri dan tidak suka diarah.

- Kek Lobak

sangat ceria, suke ketawa, orang suke mendampingi anda kerana keceriaan kamu dan mempunyai ramai kawan yang setia. hatinya lembut dan kadang - kadang kamu sedikit aneh.

p/s: x semestinye informasi di atas ni betul.. 
Time kasih.....
Saya copy maklumat ni dari my friend kat blog twit-twit 

Saturday, August 13, 2011

Tempahan


Tempahan dari Sahril yang keje kat Kedai Saadon Hj.Seman...Katanya untuk makan-makan...Harap berpuas hati ya Sahril
Ini lak tempahan dari kawan sekerja ku Puan Roslina dan Cik Suhana....Harap berpuas hati ya.....maaflah ada kesilapan teknikal sikit.heheh.Next time order lagi ya


Cheesetart

Assalamualaikum......untuk entri kali ni aku nak posing kan cheesetart aku yg baru aku buat malam tadi....BAnyak betul dugaan nak menyiapkan cheesetart ni...Si twin tu kejap-kejap nangis...Ayah lak g terwaih...Si abang lak  duk sibuk ngacau je....Tapi akhirnya siap gak cheese tart aku yang berintikan nenas dan blueberry ..So pada sesiapa nak order leh la order sekarang..hehehh

50 biji RM28.00


Sunday, August 7, 2011

Selamat Berpuasa

Assalamualaikum....
Rasanya tidak terlewat untuk aku ucapkan Selamat Berpuasa pada semua Umat Islam yang membaca blog ku yang tak seberapa ni......

Friday, July 29, 2011

Brownies Lapis Cheese VS Muffin

Untuk entri pagi jumaat yang indah ini aku nak cite la skit pasal projek aku semasa cuti semalam dan hari rabu...Hari rabu malam aku buat brownies cheese ni untuk jualan .Lepas tu semalam ambik yazid kat sekolah,cikgu dia kata esok ada jamuan untuk sambutan menyambut puasa....so pikir punya pikir terhasil la muffin untuk yazid bawak ke sekolah pagi ni.





Tuesday, July 12, 2011

KEK LAPIS SARAWAK 2011.......FREE POSTAGE

KAMI TIDAK MENGGUNAKAN BUTTER "GOLDEN CHURN"


KAMI MENGGUNAKAN BUTTER "VIVO" 100% IMPORT DARI SINGAPORE.


LOGO HALAL MAJLIS UGAMA ISLAM SINGAPURA.(TERTERA PADA KOTAK)

BUTTER VIVO YANG BERKUALITI DAN HALAL.
DIHARAP DENGAN PENJELASAN INI DAPAT MEREDAKAN KERISAUAN  PELANGGAN.


HARGA RUNTUH UNTUK HARI RAYA 2011


KEK LAPIS SARAWAK ASLI.



# KURANG MANIS.
# PELBAGAI JENIS KEK DITAWARKAN.
# RASA & WARNA YANG BERBEZA BAGI SETIAP JENIS KEK.
# TIDAK TERLALU BERMINYAK & TIDAK KERING.
# CITARASA RAKYAT MALAYSIA.
# HARGA YANG MURAH (FREE POSTAGE)**

ANGGARAN BERAT KEK. (ukuran loyang 8"x8")
Saiz 1/5       = (300g-350g)/(2"x6").
Saiz 1/4       = (450g-500g)/(2"x8"). 
Saiz 1/2       = (900g-1kg)/(4"x8").
Saiz Penuh  = (1.8kg-2kg)/(8"x8").

PROMOSI RAYA 2011 
(HARGA RUNTUH/HARGA GILA!!!)
(sila rujuk Produk&Harga untuk melihat gambarajah)
1.Kek Lapis Evergreen.
2.Kek Lapis Coklat Chip.
3.Kek Lapis Cadbury.
4.Kek Lapis Masam Manis.
5.Kek Lapis Tiga Rasa.
6.Kek Lapis Papermint.
7.Kek Lapis Keladi(yam).
8.Kek Lapis Strawberry.
9.Kek Lapis Blueberry.
10.Kek Lapis Strawberry Prune.
11.Kek Lapis Citra.
12.Kek Lapis Tembikai.

katalog1.jpg (1345×1600)

katalog2.jpg (1344×1600)

Tempahan ditutup pada 1 minggu kita berpuasa iaitu pada 7 Ogos 2011(7Ramadan 1432H)
Buatlah tempahan sekarang

Monday, July 11, 2011

Roti Canai Segera Awangku

Roti Canai Segera Awangku merupakan syarikat milik penuh bumiputra yang membekalkan roti canai segera.Perusahaan dan resepi produk keluaran Awangku merupakan warisan turun temurun dan sekarang telah diwarisi oleh generasi yang ketiga.

Friday, July 8, 2011

MENERIMA TEMPAHAN BROWNIES




Kami sedia menerima tempahan Marble Cheese Brownies,Blueberry Cheese Brownies dan Oreo Cheese Brownies dan
Chocolate Brownies with Chocolate Ganache
Terdapat pelbagai saiz anda boleh perolehi...antaranya
SAIZ A
   25cm X 25cm(10"x10"x2")@20cmX20cm(8"X8"X2.5")
=RM30.00 (Chocolate Ganache)
=RM38.00(Marble Cheese)
RM40.00(Oreo/Blueberry)


SAIZ B
 15cm X 15cm
=RM18.00(Coklat Ganache)
=RM22.00(Marble Cheese)
RM25.00(Oreo/Blueberry)


SAIZ C
                                                                      15cm X 7.5cm
=RM8.00 (Chocolate Ganache)
 =RM12.00(Marble Cheese)
RM15.00(Oreo/Blueberry)


SAIZ D
 7cm X 7cm    
  =RM4.00(Marble Cheese)
  =RM3.50 (Chocolate Ganache)
Minimum order 12pax

SAIZ E
 4.5cm X 4.5cm      
 =RM2.00(Marble Cheese)
=RM1.80 (Chocolate Ganache)
   (SESUAI UNTUK DOORGIFT)
Minimum order 25 pax